Allt om arbetsmiljö logga

”Jag drömde om att kunna delta i gruppsamtal – nu kan jag det”

ANNONS. Det var redan när André Wold Larsen gick på dagis som hans hörselnedsättning först upptäcktes och hörseltestet visade att han precis var på väg att behöva hörapparater. Senare förändrades hans hörsel drastiskt till endast 10 procent. Trots det har inget hindrat André från att göra det han drömmer om i livet och de nya hörapparaterna, tillsammans med Roger-mikrofonerna, har öppnat möjligheter för honom att leva sitt liv som han önskar.

Text : Marie G. Sperlin

Publicerad: 2022-10-12

André arbetar som elektriker på en verkstad som heter Moss Elektro. Där får de ritningar, vilket innebär att André inte hela tiden behöver ta till sig muntlig information för att utföra sitt jobb. Tidigare har gruppsamtal och möten varit utmanande för honom, därför har han i stort sett undvikit dem. Detta förändrades när han i februari 2022 fick Roger-mikrofoner, de har bidragit till att i hög grad påverka hans arbetsliv positivt:

–En av mina drömmar var att kunna delta i ett gruppsamtal, och nu kan jag det.

På morgonmötet lägger André flera Roger Table Mic II på bordet, så att han hör vad alla hans kollegor runt bordet säger. Om en av dem ska ställa sig upp för att presentera något hänger han också Roger On runt halsen på den personen. På så sätt hör han talet från alla i rummet.

Foto: Sonnova

1/2

Foto: Sonnova

2/2

Nytt liv med nya hörapparater

För några månader sedan fick han även sina nya hörapparater, Phonak Naida Paradise. Han säger att det finns mycket i hans liv som fungerar bättre efter att han bytt ut de gamla apparaterna. Tidigare stannade han mest hemma eftersom han inte kunde höra i mötesrum, matsalar osv.

–Nu är det nästan tvärtom, att jag hör lika bra, eller bättre, än de omkring mig. Speciellt i jobbsituationer när jag använder dem i kombination med mina Roger-mikrofoner.

André vill också gärna vara med och bryta ner stigmat kring att leva med en hörselnedsättning:

–Jag vill visa att man kan följa sina drömmar även om man har en hörselnedsättning och att man faktiskt kan leva ett häftigt liv.

Vill du också prova Roger-produkter kostnadsfritt? Klicka här

ROGER – NÄR DU BEHÖVER MER ÄN HÖRAPPARATER

Hörapparater gör ett utmärkt jobb för att förbättra taluppfattningen för personer med hörselnedsättning. Ändå är det många som upplever att det är svårt att höra exempelvis i mötessituationer med störande bakgrundsljud eller då talaren befinner sig på avstånd. Det är i dessa situationer Roger-mikrofoner och mottagare hjälper dig att kommunicera och delta.

Både mikrofoner och mottagare är baserade på Phonaks Roger-teknik som trådlöst överför tal över avstånd och i störande bakgrundsljud.

Vill du också prova Roger-produkter kostnadsfritt? Klicka här

Text : marie g. sperlin

Publicerad: 2022-10-12

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!