Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

”– Jag heter Annette och är taximissbrukare.– Hej Annette! ”

Min 3-åriga dotter: ”–Mormor jag är trött på att gå nu, när ska vi ta taxi hem?”. För 15 år sedan uttalades detta på Drottninggatan. Efteråt fick jag ett, minst sagt, spännande samtal från min mamma, tillika mormor. Historien kom upp när jag gästade Anonyma Alkoholister nyligen. Dagen innan hade jag intervjuat en fantastisk kille som bestämt sig för att ta sig ur kriminalitet, droger, alkohol och lyckats! Han är numera öppet nykter alkoholist, en fantastisk förebild och skulle vara huvudtalare på ett “öppet” AA-möte. Jag frågade om jag fick komma med som gäst, vilket jag fick.

Publicerad: 2009-10-12

Det blev en spännande kväll, dels så kände jag SEX stycken av besökarna, kvällens olika talare var fantastiska men främst blev det ett möte med mig själv. Under AA-mötet funderade jag först på varför jag INTE hade samma livssituation som de övriga. Personligen dricker jag knappt alkohol. Jag strävar efter att leva så medvetet och närvarande som möjligt. Att vara entreprenör är att vara “high on life” för mig, varje dag.

Därefter, för att kunna relatera till de olika människors livsskildringar som gjordes under kvällen, sökte jag inåt. Plötsligt slog det mig – jag är taximissbrukare! Genom åren har jag haft perioder då jag varit beroende. Jag hade alltid bråttom och använde Taxi Stockholm som substitut för att inte ta tag i min livsstil. Ett tag kalkylerade jag t.o.m tiden så att jag räknade in taxitiden till tunnelbanan för att minimera tidspress och samtidigt kunna jobba i taxin på vägen dit. Jag intalade mig att jag TJÄNADE pengar på att åka taxi. Idag är jag uppmärksam på hur jag hanterar min och andras tid. Jag har blivit bättre på att säga nej och bokar in egentid med mig själv flera gånger i veckan. Taxikortet är klippt. Jag överväger noga de gånger jag tar taxi. På kontoret har jag implementerat avslappningspauser varje dag. En gång var jag taximissbrukare. Idag är jag tidsbalansör!

Kram Annette, vd/grundare av TGIM – Thank God It´s Monday och initiativtagare till Drömjobbet.
1. 8 min avslappning. Läs mer »
2. E-kursen Tidsbalans hjälper dig att Ta makten över din tid. Läs mer »

Publicerad: 2009-10-12

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!