Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

50 spelare har under året dödats under pågående match i elitserien i hockey

50 spelare har under året dödats under pågående match i elitserien i hockey
Eller:
50 besökare har under året förolyckats i karuseller på Gröna Lund.

Publicerad: 2010-01-19

Tänk om detta hade varit rubriker som nått oss från butikshyllan eller på Pressbyråns yttervägg. Hade då detta fått passera obemärkt, eller hade det blivit sittningar i varje kanals TV-soffa, där ansvariga hade fått förklara sej.

Tror någon att Elitserien hade fått rulla på med samma regelverk, hade TV4 sänt detta på bästa sändningstid. BRIS hade ju i alla fall krävt att alla nöjesparker omedelbart stängts, påhejade av varje tänkbart föräldrakooperativ.

Men nu är det inte så, nu är det i stället våra arbetskamrater som får plikta med sina liv, för att försörja just sina barn och sin familj. Kan det då vara acceptabelt att det här får pågå, nej det är det givetvis inte, men förvånansvärt lite görs, har faktiskt inte sett en enda TV-soffa, där detta ämne varit uppe. Är det så att vi i Sverige inte har råd med nolltolerans, annat än på våra vägar, är det inte dags att vi nu också har det på jobbet.

Det  är dags nu, dags att kräva nolltolerans mot dödsolyckor på jobbet!  Det måste väl vara minst lika viktigt att rädda svenska arbetares liv, som att rädda vargar, sälar eller Östersjötorsk.

// Mats Palm och Glenn Bergenstoff, Regionala skyddsombud.

Publicerad: 2010-01-19

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!