Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Aktiva 100-åringar

Grattis alla skydds-och arbetsmiljöombud. Ni fyller hundra år, ni är fler än väntat och ni har aldrig varit mer aktiva!

Publicerad: 2012-02-21

Det är sex år sedan någon hade koll på hur många skyddsombud som egentligen finns i Sverige. Nu har Du&jobbet räknat.

Intressant nog har antalet inte alls sjunkit i takt med fackens medlemstapp. Skyddsombuden håller glädjande nog ställningarna bra! Dessutom agerar de allt oftare mot dålig arbetsmiljö, de sk 6.6a-anmälningarna till Arbetsmiljöverket nådde rekordnivå förra året, med 450 stycken.

Skyddsombud är – som jur dr Maria Steinberg brukar påpeka -gratis folkhälsoarbetare genom sin insats för bättre arbetsmiljö. De gör oss alla en tjänst. Dock är det ett uppdrag som för ofta kostar på – så kom ihåg att visa uppskattning. Till exempel kan du nominera honom eller henne till Stora skyddsombudspriset, som Du&jobbet delar ut för fjärde gången på arbetslivsdagen WorkingLife 17 oktober. WorkingLife i sin tur femårsjubilerar och vi är glada över att kunna presentera ett ovanligt bra program. Boka in dig redan nu!

Publicerad: 2012-02-21

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!