Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Äntligen måndag!

Jag har glädjen av att blogga för Du och Jobbet denna vecka. Och vill ge dig inspiration och perspektiv för din personliga utveckling. Samt även lite tankar från min vardag som inspiratör och mental coach.

Publicerad: 2009-12-07

TGIF – thank god it ?s Friday. Är det så dina veckor är? Du ser fram emot fredag, för sen är det helg. Äntligen kan du koppla av, vara dig själv, göra det du vill, fira, ladda och återhämta dig. Redan på onsdag är det sedan ”lille-lördag”. Ibland undrar jag om vi längtar livet ur oss, eller vad är det som gör att vi tänker, resonerar och pratar så här. För mig är fredag en dag, visst det är sista vardagen på veckan, men vi kan väl inte bara leva för lördag och söndag. Du lever väl inte bara 5/7 delar av ditt liv och dessutom kanske söndagen går åt till ”återhämtning”…

Hur blir då veckan? Hur vill du att den ska bli? Själv har jag en spännande vecka i
antågande med mycket resande som bland annat innebär tre turer till Stockholm. Och många nya spännande möten, inte minst på fredag kväll då Olof Röhlander, en duktigt inspiratörskollega bjudit in till årliga julavslutning med en mängd kända och okända inspiratörer och föredragshållare.

Idag måndag är en ny dag, ett oskrivet blad. Varför inte tänka TGIM – Thank God It ?s
Monday? En ny vecka, nya kontakter, nya uppgifter, nya upplevelser, nya utmaningar…

Så länge du också tagit hand om helgens lediga dagar. Jag brukar prata om att du bör planera för planeringsdagar, resultatdagar och vilodagar. Läs mer om mina tankar om PRV-modellen på min vanlig blogg ”100% Åkerman – mentala styrkepiller för ett rikare liv”.

För egen del innebär måndagen ett seminarium för 30 ledare i Helsingborg på temat ”Mer flyt på jobbet – motivation och arbetsglädje” med efterföljande chokladprovning, jag har inte bestämt mig om jag ska stanna, men det känns lockande 😉

Hur har du planerat din vecka? Hur motiverar du dig själv för att klara av allt som ska göras under veckan? Vad gör dig (chok)glad(!) på jobbet?

Alla dagar är en del av livet. Vilket liv skapar du alla dagar? Vilka dagar kommer du minnas av veckan? Vilka tillfällen kommer sätta minnesspår i ditt medvetande? Bestäm dig innan veckan har passerat. Chansen ökar att det då också blir som du vill.

Det är många som klagar på att tiden inte räcker till. Många vill ha mer tid i sitt liv. Men frågan kanske istället skulle vändas på;

Hur mycket liv vill du ha den tiden du har?
Välkommen till en ny vecka!
Gör det rätta – nu!

/Kenth Åkerman

Publicerad: 2009-12-07

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!