Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Är det konstigt att man längtar bort?

Har ni någon gång längtat bort från jobbet? För mig är det en retorisk fråga.

Publicerad: 2011-09-09

En kartläggning från Previa visade för ett tag sedan att nio av tio anställda trivs med sitt arbete. Bara en procent trivs inte alls. Alltså skulle det vara överdrivet att t ex tala om att folk får ångest av att gå tillbaka till jobbet efter semestern.

Jag vill hävda att man kan höra till de nio av tio, men ändå längta bort ibland.

Det finns dessutom arbetssituationer som skulle få vem som helst att vilja rymma. Arbetsplatser där konflikterna frodas fritt eller där man inte får möjlighet att göra ett så bra jobb som man skulle vilja – det absolut mest stressande enligt en undersökning som Du&jobbet gjorde tidigare i år.

För oss som har det okej på jobbet är det kanske upprepningen och att inte få följa sin egen rytm som nöter. Förvisso talas det om en trend mot jobb där man kan styra arbetet och tiden mer fritt, men den har väl inte slagit igenom på bred front riktigt än…

Barnet summerar det rätt bra efter ett par skolveckor: jo, skolan är ok, men inte varje dag. Måste man gå dit så ofta och så tidigt? Kan man inte byta så att helgen är fem dagar och skolan två?

Nej, tyvärr. Man måste, och det kanske till och med blir kul.

Säger jag både till barnet och till mig själv.

Publicerad: 2011-09-09

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!