Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Arbetsvillkor döljs bakom andra frågor

Under långa perioder av livet tillbringar vi halva vakna tiden på jobbet. Att ha det bra där brukar anses mycket viktigt för en bra tillvaro totalt. Dåliga villkor kan som bekant få förödande konsekvenser. Som valfråga ligger dock inte arbetslivet i topp i år heller. Bara tre procent av väljarna tycker att frågan är den viktigaste, enligt en Demoskopundersökning som Expressen redovisat.

Publicerad: 2018-05-09

Lag och ordning, invandring, och sjukvård toppar.

Det är dock områden med en klar arbetslivsvinkel: polisen och även vården har bekanta rekryteringsproblem, utrikesfödda har betydligt högre arbetslöshet än svenskfödda – arbete är centralt för lyckad integration. Stressproblemen och psykisk ohälsa är utbredda inom vården, osv.

Kanske hänger det på hur man ställer frågan om arbetslivets villkor ska få plats i valdebatten.

I kommande nummer av Du&jobbet berättar vi bland annat om nya jobbrisker och bra lösningar på gamla problem, och vad politikerna tycker i två centrala arbetsmiljöfrågor.

Publicerad: 2018-05-09

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!