Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Att leva för semestern

Att leva för framtiden. Att längta till sedan. Att stå ut i vardagen med drömmar om dåtiden. Avsaknaden av närvaro i vardagen på grund av låta bli att ta makten över din vardag och ditt liv är ett val. Du väljer!

Publicerad: 2009-12-22

Jag blir ledsen när jag tänker på hur många som går hela veckan och längtar till helgen och som sedan har ångest inför kommande jobbvecka redan på söndagsmorgonen och som lever med visionerna och drömmarna om att förgyllla och leva sitt liv på sina fem semesterveckor. Livet är för kort för att bara tillåta sig att leva fem veckor om året och de två helgdagarna i veckan.

Hur kan du göra ditt liv och din vardag mer levande? Mer självvald, mer som det liv du önskar och drömmer om. Ingen kommer någonsin tacka dig för att du aldrig uppfyllde dina drömmar och stod ut i den lott du tilldelats. Hur kan du göra ditt liv mer till en fest? Hur kan du ta dig tid till att ha en mer stimulerande fritid, göra helgen till en minisemester eller uppskatta din vardag fullt ut?

Tacksamhet är ett verktyg som ger mer närvaro. Mer upplevelser i nuet och mer livsglädje. Tacksamhet är att uppskatta här och nu. En del människor lär sig uppskatta genom att livets styrande gör sig påmint. Olycka, bakslag, förluster eller sjukdom blir väckarklockor som gör att livet inte går att ta för givet och inte är värt att slösa med. En gång mötte jag en kvinna som alltid nervärderat sig själv, tyckt att hon hade otur i livet och att alla andra verkade ha det så bra. Hennes uppvaknande och tacksamhet för hennes framgång, vardagsframgångar och fantastiska värld av möjligheter, materiella tillgångar och nära relationer blev synlig för henne.

Man kan vänta på att livet lär en eller så kan man träna sig själv på att lära sig att vara tacksam, uppskatta att få gå till jobbet eller se till att man får möjligheten att gå hem och ha sin egen stund. Vardagslyx – en stund med en god bok, ett varmt bad, att ta en massage eller något annat – skulle kunna göra så att just denna dag sticker ut som något utöver det normala.

Publicerad: 2009-12-22

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!