Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Bli bekväm med obekväma situationer

Jag tror vi alla mer eller mindre faktiskt tycker om “status quo”. Det är läskigt när saker och ting förändras. Samtidigt vet vi att förändringar måste till om vi vill växa och utvecklas. Det är omöjligt att upprepa samma saker om och om igen och samtidigt växa. I fall vi vill växa måste vi sätta oss själva i nya situationer.

Publicerad: 2009-06-10

Jag tror att det här är ett klassiskt dilemma. Jag tror många vill utvecklas och bli framgångsrika men vågar inte ta stegen som krävs. Vi försöker hålla fast vid det vi har samtidigt som vi vill utvecklas. Båda två samtidigt, vilket är en omöjlig ekvation.

Föreställ dig den situation du vill befinna dig i. Vad skulle du behöva göra för att hamna där?
Det finns säkert inget självklart svar men jag är övertygad att du i alla fall skulle kunna komma på ett antal idéer som du skulle kunna göra som skulle hjälpa dig på vägen att nå dina drömmar. Vidare är jag övertygad om att du i fantasin mer eller mindre lätt kan genomföra dessa idéer. I fall du kan tänka att du gör dessa saker varför gör du dem inte i verkligheten?
Svaret är Status Quo. Det är läskigt när saker och ting förändras. Vad ska folk tycka? Det är läskigt att kanske misslyckas.

Botemedlet är helt enkelt att börja bli bekväm med det obekväma. Antingen är du nöjd med var du är eller så är det dags att kliva ur din bekvämlighetsgarderob och börja växa.
Varje gång du blir feg och tvekar tänk att det är för din egen framgångs skull. Några misslyckanden på vägen får man räkna med.

Tänk på de gånger du har misslyckats, det var väl ändå inte så farligt så här i efterhand?
Tänk på alla de gånger du har vågat och lyckats. Tänk om du inte hade vågat…
Vi ångrar oftare det vi inte gjorde än det vi gjorde. Sätt i gång och gör!

Publicerad: 2009-06-10

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!