Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Bor det någon Dolly Parton i mig?

Vem är jag idag? Mitt-i-livet kvinnan som gasar mellan alla sina roller behöver ställa sig den frågan. Speciellt en måndag morgon, på motorvägen på väg till det ståtliga universitetssjukhuset, i ringlande bilkö. En titt i backspegeln och den existensiella frågan stiger upp till ytan.

Publicerad: 2011-03-21

Är jag informatören? Ordjonglören? Mamman? Hustrun? Grannen? Dottern? Systern? Skribenten? Sångerskan? Medmänniskan? Arbetskamraten?

Är jag spara eller slösa? Energisk eller på lågvarv? Unik eller Medelsvensson?

Bor det någon livsbejakande och glittrande Dolly Parton i min medelålderskropp – och i såfall – var har hon gömt sig hela den långa vargavintern? Eller är det fortfarande en svartmurrig liten Edith Piaf som kliver runt i Annikaskrud och sprider förstämning bland sina arbetskamrater?

I väntan på att Dolly ska växa till sig blir jag informatören med skribentprofil. Idag har kompetensnätverket Stressforum seminarium med rubriken ”Kom igång på jobbet!” Stressforskaren Alexander Perski med flera föreläser om stressrehabilitering. Utbildning och informationsspridning är några av de ben som Arbets- och miljömedicinska kliniken står på. Forskning och utveckling är andra ben medan patient- och miljöutredningar är kärnan i verksamheten.

Just nu är utbildningsbenet tjockt och pirrigt. Under det senaste året har en stor del av min arbetstid gått åt till arbete kring våra nationella utbildningsdagar, vårmötet den 2 – 4 maj. Då träffas vi – en stor del av Arbetsmiljösverige – i Örebro för att ta del av 60-talet föreläsare i ett brett program från buller till vibration. Inspiration, utveckling och möten – det är vad vi behöver efter den långa tiden i idet.

Nya intryck, ny kunskap, ny energi. Kanske har inte Annika hunnit bli Dolly till dess – men i takt med att våren bubblar fram ska jag nog slänga undan Edithsjälen och sätta mer färg på livet. Vi är ju alla vår arbetsmiljö – och det är nog så viktigt att försöka sprida glädje till dem man har i sin närhet!

Publicerad: 2011-03-21

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!