Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Den här resan

Om någon undrar om du vill följa med på ”Den Här Resan” ska du vara försiktig. För den som frågar vill knappast bjuda dig på solsemester. Trist nog handlar det antagligen inte ens om en kortare tripp inom landet.

Publicerad: 2010-04-03

Alla som jobbat med krångliga projekt eller förändringsarbete har numera varit ute och rest. ”Det här kommer att bli en resa” signalerar att nu kan det gå lite hur som helst, så var beredd. I lyckliga fall kan reseliknelsen betyda att man har varit med om spännande upplevelser och utvecklats tillsammans, även om det tagit lång tid och varit lite bökigt.

I praktiken innehåller ”Den Här Resan” ofta de jobbiga delarna av resandet, men rätt lite av det som normalt sett gör att man utsätter sig för obekvämligheter. Företag som skär ner kan till exempel ha gjort en resa och då är belöningen inte några vackra stränder.

”Den Här Resan” är allt som oftast en lång resa på slingriga vägar. Bussen har hårda säten, halvdana bromsar, det blir inga toalettpauser, någon kräks och en annan puttas av i farten. Bara för att komma fram till en dammig parkeringsplats utan servering. Som regel har man dessutom betalat för eländet.

För att travestera Karin Boye: Här är det varken mål och mening med vår färd och vägen är knappast mödan värd. Möjligen att vårt stora äventyr är oändligt. Man skulle nästan kunna kalla det en resa…

Publicerad: 2010-04-03

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!