Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Elmia och Tosselilla

Jag var och besökte Elmia, arbetsmiljömässan 19-20 maj. Där var jättemycket folk som besökte mässan.

Publicerad: 2010-06-04

Support your local skyddsombud, som är aktiva på Facebook var i LOs monter, delade ut tröjor med den berömda loggan på. Detta blev snabbt populärt och folk trängdes värre än det varit mellandagsrea. Fast här blev det inte slagsmål. Såklart var ”Du&jobbet” också på Elmia, där gjorde jag en presentation av mig, med tanke på denna veckans blogg.

På eftermiddagen var jag på seminarium och lyssnade på framtidens arbetsmiljöpolitik, alla vi som lyssnade ca 200-300 skyddsombud tyckte att arbetsmiljön blivit sämre. Så det är viktigt att kampen fortsätter, kampen mot NOLLtollerans.  Under eftermiddagen utsågs årets skyddsombud Anna Hedman från Kommunal väst . Jättegrattis.

Här och här kan ni läsa mer ingående om mässan.

Tosselilla

Vilken dag! Flaggorna vajade, musik spelades men stoltast av dem alla var, jo ni vet vem, eller hur? KOMMUNALAREN.

Fattar ni,15 000 besökare på sommarland Tosselilla mitt i Skånes hjärta, och alla var från Kommunal.

Jag stod i arbetsmiljötältet, delade ut information och pratade. ”-Nä, jag är inte skyddsombud så det berör inte mig” Klart det gör, den berör ALLA, ALLTID. På jobbet, hemma, till och från jobb/skola t.o.m. kollektivtrafiken. Alla har rätt att säga ifrån på jobbet om där är fel och brister, inte bara rätt. Det är er skyldighet.

Träffade en kille från Malmö, jo det hörs när de kommer från Malmö, äkta klingande Skånska. –Får det vara lite info? frågade jag. ”Ah du! De gräjerna e inte nott for mej, ja e egen företagare”

Den killen hade lite otur när han tänkte. Om han nu har anställda, vilket gud förbjuder med den inställningen. Borde han inte vara rädd om sig själv? Vem driver hans firma när han ligger på sjukhus? Hur ser försäkringarna ut? Om han har lån på maskinerna, tar banken de när han inte får in pengar?

Är jag för engagerad kanske? När jag läser om en dödsolycka på en arbetsplats, då känner jag ett misslyckande som skyddsombud. Var rädda om er. Glöm inte årets skyddsombudsdag den 29 juni.

Kenneth ”Wålle” Wåhlander.

Publicerad: 2010-06-04

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!