Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Empowered drar vi vår väg

…genom livet med bestämda steg.

Publicerad: 2011-05-18

Vi drar, skapar, själva vår väg genom livet utifrån de förutsättningar vi har, ger oss och ges på olika sätt. När vi hittar, lever och är vår passion för det som är viktigt i vårt liv förändras vi och livet. Boken ”The Element – How finding your passion changes everything” av Ken Robinson är en verklig källa till inspiration att våga leva vår passion oavsett vad den är. Det är inte alltid så enkelt men i längden är det hållbart och det enklaste. Han beskriver också om att tänka om kring begreppet intelligens och att ställa frågan:

  • Vilken \tintelligens har du? istället för att ställa den vanligare frågan:
  • Hur \tintelligent är du?

Våra olika intelligenser, m.a.o. supertalanger och passioner, eller som jag kallar SuperPowers:-), kommer vi i kontakt med i vårt inre kreativa rum. Här blir vi medvetna om vad som får oss att må bra och får kontakt med livsglädjens kraft.

Det skapar en djupare förståelse för oss själva och när vi lyssnar på, litar på, lever vår passion och drar vår väg blir vi också mer lyhörda för (var)andra och respekterar olika passioner och val i livet. Varsamheten om oss själva och (var)andra ökar och vi känner ökad livsglädje i och för vårt (arbets)liv.

Det smittar i sin tur av sig på människorna runt om oss. För glädje och skratt smittar som ett härligt smittosamt virus som är svårt att bli av med 🙂

Kortsiktigt är det inte alltid så lätt att dra och följa sin väg och lita på det man ”bara vet” men är det lättaste på längre sikt. När vi använder våra supertalanger och följer passionen, vilket jag menar är att använda vår SuperPower, känner vi oss allt starkare, empowered.

Så vilka är dina supertalanger och din passion? När och Hur använder du din SuperPower?Kommunicera med dig själv och lyssna på det du ”bara vet” i ditt inre kreativa rum och känn dig empowered att dra din väg genom livet.

En bra kommunikation med oss själva och (var)andra sker ofta med ord så imorgon pratar vi om kommunikation och om busa med bokstäver 🙂

Publicerad: 2011-05-18

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!