Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

En helt vanlig måndag

Hej på er alla läsare! Ringsignalen på alarmet ljöd 05.15 och jag klev upp och klädde på mig. Denna morgon var jag lite tröttare än vanligt.. kom ganska snabbt på att det var måndag.. måndagar är ju alltid lite jobbigare.

Publicerad: 2012-03-06

Satte på kaffebryggaren och hällde upp en skål med fil och flingor. Läste igenom morgontidningen som alltid ligger i postlådan vid denna tidpunkt.

Klädde på mig byggkläderna och gav mig av hemifrån, hämtade upp kollegan och vi drog vidare till Falun och till vårt jobb i Volvo-verkstaden.

Framme 07.00

Öppnade bilen för att ta ut alla verktyg och där …som en överraskning låg det träreglar som vi slängt i fredags efter vårt akutjobb med skylten. La reglarna på takräcket så att vi kunde få ut verktygen. Vi kastar bort reglarna innan vi åker på lunch, tänkte vi.

Dagens arbetsmoment var att regla ner ett tak, spika upp ett innertak och sedan isolera och skruva spånskivor på ovansidan.

Fram till lunch hade vi fullt upp med att regla ner och skruva upp det färdigmålade spånskivorna som kallas Tak Ess.

12.00 åkte vi till vår byggkoja för att värma våra matdosor och ta en kopp kaffe med kollegorna.

När kaffet var urdrucket så gick vi ut till bilen och skulle åka tillbaka, då insåg vi att det på biltaket låg fyra träreglar inte ens fastsatta i takräcket!! Helt otroligt att de låg kvar… det kanske är en sväng på 3-4 kilometer.

På verkstaden igen 12:40 och fortsatte med vårt innertak och taklistning.

15.15 var vi klara med vårt åtagande och då var det dags att städa upp och packa in verktyg, lastade allt skräp på en släpvagn och begav oss mot en container och slängde det där.

Vårt uppdrag var klart!

I morgon blir det ett nytt…

Bloggen Putte-skyddsombud.

Publicerad: 2012-03-06

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!