Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

En snuskigt rik person

Jag är en snuskigt rik person.
En girigbuk med egna intressen under en polerad yta.
Jag är besatt av att samla på hög, att investera inför framtiden.

Publicerad: 2010-05-20

I min blick lyser tecknen. För min inre syn ser jag tacksamt hur min förmögenhet ökar från dag till dag. För varje insättning på kontot stiger min glädje. Endorfinerna bubblar som skumpa i ett champagneglas. Jag speglar mig i skatten, det strålar klart om min själ.

Det är ju så tillfredsställande att kunna höja sin levnadsstandard med enkla medel. Livet är underbart. Frid och fröjd och ett fett konto. Vad kan man mer kräva? Ingenting!

Ändå blir jag aldrig nöjd. Mycket vill ha mer. Jag hittar hela tiden nya tillfällen att göra klipp, att tjäna en hacka. Så många spännande objekt – och så lite tid.

Man kan nog påstå att jag har näsa för det jag gör. Känslan av att fånga in bytet är ren och skär njutning. Uppskattningen av det unika värdet är en upphetsande process, en lidelsefull frossa som ger kickar varje gång.

Konstigt nog har jag inga skrupler alls över min lilla passionerade egenhet.
Jag är bara äckligt lycklig över att ha kommit till insikter som gjort mig till en så förmögen kvinna. Det gäller att välja rätt. Våga satsa. Endast den som vågar vinner.

Genom åren har jag gjort enorma vinster. Det har flödat in på kontot. Makten och härligheten som följer med vinsterna är en nätt liten bonus. För att inte tala om hur mycket jag lärt mig genom att totalt fokusera på varje enskilt objekt.

Så i detta nu erkänner jag villigt – det är så här jag är. Ifall jag någon gång skulle få frågan om att bli minister i Sveriges regering erkänner jag. Innan drevet går igång gör jag avbön. Medias lagar måste lydas. Det är bäst att lägga alla kort på bordet ifall någon vill gräva i mitt förflutna. Jag är född med ett begär – och det kan aldrig någon PR-byrå tvätta bort vare sig i det förflutna eller i framtiden. Jag kommer alltid, alltid att samla på möten med människor.

Publicerad: 2010-05-20

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!