Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Envishet behövs

2000-talets första decennium går mot sitt slut. Jag bläddrar i tio årgångar Du&jobbet och försöker summera. Det var värst vad vi skrivit mycket om stress!

Publicerad: 2010-12-01

Och om hur de äldre ska kunna jobba kvar, hur de sjuka kommer igen, hur man inte gör röra av omorganisationen. Receptet: Förankra, ge förtroende, förändra lagom mycket, verkar stå sig.

Tänker du dig Du&jobbet som en person så är det en envis en – en sån som tar sin dagliga promenad i ur och skur. Något präktig, men optimistisk, rätt medkännande och faktiskt inspirerad: Platsen där du tillbringar din mesta vakna tid (dvs jobbet), kan bli bättre.

Envishet behövs, för det där med stressen, de sjuka, de äldre och de röriga organisationerna mm verkar tio år senare lite väl aktuellt.

Vad kommer vi att ta upp det kommande decenniet?

Ett förebud landade nyss i min brevlåda, eller snarare ett skamligt förslag. Det löd: Ladda upp inför helgerna med flyg fram och åter ett dygn till alphotell för julmys, lyx och massa mat.
Tala om efter-oss-syndafallet-koncept, men vi vill väl gärna skjuta på de yttersta dagarna?
För samtidigt pågår nu klimatmötet i Cancun, dvs det nya försöket att minska utsläppen och säkra en rimlig framtid. Om det är något jag önskar av nästa decennium så är det att de ambitionerna lyckas. De kan också innebära minskad stress, vi behöver slå av på takten.

Vi ska skriva mer om att arbetsmiljö och miljö måste hänga ihop. Dvs det finns jobb/aktiviteter som inte ska göras även om de erbjuder bra arbetsmiljö eller avkoppling – ifall priset för klimatet är för högt. Den diskussionen måste börja.

Publicerad: 2010-12-01

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!