Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Fixa ditt eget nätverk? JUST DO IT

Vill du utvidga ditt kontaktnät? Kanske få fler bra personer att bolla idéer med, skapa samarbeten med, rentav få jobb av eller bara inspireras av? Och som i sin tur har ett större kontaktnät som du kan få nytta av? Ta saken i egna händer och JUST DO IT.

Publicerad: 2010-04-27

Starta ditt eget nätverk – det är faktiskt bara att göra det. Jag gjorde det. Tillsammans med en f d kund (numera vän) startade jag i somras ett kvinnligt nätverk, ”AD HOC”, som från början bestod av våra kompisar och kvinnliga bekanta och nu har ännu fler tillkommit.
Idén kom över en lunch. Vi pratade oss varma om alla duktiga och kreativa tjejer i vår bekantskapskrets, som alla skapat sig intressanta karriärer inom en mängd olika yrken. Varför inte starta ett NÄTVERK för dessa coola kvinnor, vårt eget nätverk, för att utbyta erfarenheter? Inte bara ett sådant nätverk som har möten någon gång i halvåret där vinsten blir ett glas rödvin eller två och en stunds trevligt prat, av privat karaktär. Vi ville istället skapa ett businessnätverk, ta tillvara på alla våra vänner, kontakter och bekantas kompetens och köra igång en slags mötesplats, byteshandelsmöten, kompetensutbyte – you name it! Tänk om någon i vårt nätverk skulle behöva en advokat, som i sin tur behöver rådfråga en copywriter, som i sin tur letar efter en revisor för en kort fråga om något…?  AD HOC var fött.

Sedan starten har vi haft 4 lyckade träffar som resulterat i att alla medlemmar expanderat sina nätverk. En tjej har fått jobb genom nätverket och massor med nya samarbeten har startats. Vi har en sida på Facebook; ”AD HOC – Petras och Martinas kvinnliga nätverksgrupp” som vi kommunicerar genom.
Och inte nog med det, nu har jag fått blodad tand och startade för ett par månader sedan ytterligare ett kvinnligt nätverk tillsammans med en f d kollega – PERFa! Detta nätverk är tänkt att bli mycket större och vi bygger just nu en databas för nätverket. Se mer på PERFa:s hemsida.

Du kan göra precis samma sak. NU. Gå ihop med en kompis eller person som du gillar och respekterar, för ihop era bekantskapskretsar och be medlemmarna att bjuda in andra häftiga personer. Skapa ditt eget businessnätverk. Eller den typ av nätverk som just du vill ha.
Som NIKE säger så bra: JUST DO IT.

Publicerad: 2010-04-27

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!