Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Fortsätt tramsa

Det där med Facebook och sociala medier är väl bara pladder och larv? Tja, säg inte det. Även tramset kan vara värdefullt.

Publicerad: 2010-10-15

Jag är en måttlig Facebook-användare – är visserligen med men pysslar inte om sidan som man bör.
Många företag är också skeptiska, | befarar kanske att personalen ägnar arbetsdagen åt att uppdatera sin Facebook-status eller twittra, i stället för att göra sitt jobb.
Med mer än 500 miljoner Facebook-användare börjar det kanske bli dags att tänka om.

Men är inte Facebook bara en massa dösnack? Jo, det kan stämma, men underskatta inte tramset. Det kan vara värdefullare än du tror, menar åtminstone Håkan Selg, doktorand vid Uppsala universitet.
Han hävdar att ytliga kontakter, till synes onödiga kommentarer och banala statusuppdateringar, utgör användbara nätverk. Selg förutspår också att de nya sociala medierna på sikt kan ge fler egna företagare och förändra arbetslivet.

Upproren kan numera börja på Facebook. Som när 17-åriga Felicia Margineanu, drog igång en aktion mot Sverigedemokraterna. Ett par dagar senare samlades 5 000 personer på Sergels Torg i Stockholm till en demonstration mot rasismen.

•En grupp som utnyttjat Facebook ett bra tag nu är skyddsombuden. I gruppen ”Support your local skyddsdombud” finns drygt 2 300 medlemmar, som kan ge tips och diskutera med varandra om arbetsmiljö.

•Du vet väl att Du&jobbet också finns på Facebook

 

Publicerad: 2010-10-15

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!