Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Gör din röst hörd

Denna vecka har jag funderat mycket över kommunikation. Inte bara
kommunikation på internet utan kommunikation i vardagliga livet.
Mellan kollegor, med sin parnter, sina vänner och tjejen i kassan på ICA.

Publicerad: 2010-03-15

Att göra sig förstådd på ett bra sätt är väldigt viktigt för att få fram det man vill, och för att nå gemensamma mål. Hur många gånger har man inte haft möte på arbetet där alla är överens när man går från mötet men att man senare märker att alla förstått olika. Man tycker att man kommunicerar bra, men ändå blir det fel.

Min mor förklarade tidigt för mig vikten av kommunikation, och framför allt vikten av att kunna kommunicera. Hon lärde mig nyckelord som utlöser vissa känslor, vilka ord som låter hårda och vilka ord som låter snälla. Hon lärde mig när man ska vara pedagogisk istället för att visa ilska och framför allt att inget löser sig med tankesättet ”jag tar det sen”.

När man arbetar med det där jobbiga projektet som aldrig blir klart är det lätt att tänka ”jag tar det lite senare, när jag har mer ork”.
Chansen att det blir klart snabbare när man skjuter upp det är 0. Jag har lärt mig att man tar det där jobbigaste först, för det är ju så skönt när det blir klart!

Även om det är jobbigt och även om det tar mycket energi så uppmanar jag nu alla, i slutet på min vecka, kommunicera mera, ta det jobbiga först, tänk innan du pratar (annars kan ju vad som helst komma ut ur munnen) och fokusera på att få fram just ditt budskap. Ställ kontrollfrågor för att kolla så att ditt budskap gått fram.

Gör din röst hörd, se till att just du syns, inte bara på internet.

Publicerad: 2010-03-15

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!