Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Gott nytt arbetsår!

Hoppas jul- och nyårshelgerna varit avkopplande och stärkande! Nu kommer oxveckorna och tillbaka på jobbet är det första jag möter ett pressmeddelande om att vi måste prestera mer på jobbet under 2011.

Publicerad: 2011-01-04

Det här är nämligen året då Sveriges börsbolag tänker höja prestationskraven på sina medarbetare. Det visar en undersökning som Arbetslivsresurs gjort. Puh – som om kraven inte redan är höga nog?

Hur detta ska mätas är dock inte klart. Stämpelklocka och tidkort kanske är på väg tillbaka? Det är annars ord man trodde var passé.

Språkrådet presenterade i mellandagarna listan över årets nya och aktuella ord 2010. Du har kanske jobb som ordningskonsult, eller ditt företag kanske skulle behöva en? Kringtidskort är ett kort där anställda i hemtjänsten ska redovisa vad de gör när de inte är hemma hos någon, exempelvis möten, rapportskrivande, rast. Morotsaktivism är att systematiskt gynna butiker för att få innehavare att satsa ännu mer på miljövänliga och rättvisemärkta varor. Du kanske använder en app i jobbet, som du laddat ner till din mobil? Du tänker väl på vad du skriver om jobbet när du fejsbookar?

Förhoppningsvis kommer vi dock inte även i år att bli inaskade och askstoppade, som följd av vulkanutbrott på Island.

Säkert är att vi 2011 kommer att få får nya yrkeskategorier, medan andra försvinner. Jobbcoachen är redan på väg bort, in med etableringslotsen.

Publicerad: 2011-01-04

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!