Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Hålen är nog kvar även i morgon

Vaknar av larmet på telefonen, ganska pigg i dag faktiskt. Klär på mig, går ut i köket och slår på kaffet, går ut för att hämta tidningen…6-7 cm nysnö..hallå! det var väl onödigt? Piggheten försvann som en avlöning där.

Publicerad: 2012-03-09

07.00 så står vi där vi slutade i går, med vår vägg. En plastrulle ligger och väntar på oss.

När plasten sitter som den ska är det dags att gå och hämta en bunt gipsskivor och synd nog skulle det vara en hårdgip (en hårdare gipsskiva än normala), de är så mycket tyngre och otympliga att hantera.

På frukostrasten var morgonens ämne Fuskbyggarna som sändes i går på TV 4. Det handlade om ett företag från Leksand så det var ju givetvis ett hett ämne i byggkojan. Det är ju bra att dem oseriösa kommer fram.

Kollegan skar och bar fram skivorna och jag skruvade. När klockan närmade sig lunch var alla skivor på plats. En annan kollega påpekade att första hjälpen-tavlan behövde fyllas på, så jag ringde och beställde lite refillgrejor till tavlan. Grejorna skulle komma i morgon med bud. Perfekt.

Efter lunch så skulle vi gjuta igen alla öppningar i schaktutrymmena, där alla avloppsrör, vatten och elledningar är dragna:32 stycken hade vi framför oss. Det var bara att börja blanda och vispa i ordning betong och börja hälla i betongen och försöka få tätt överallt, det måste vara helt tätt ur brandsynpunkt.

Vi hann inte alla,men hålen är med all sannolikhet kvar även i morgon.

16.00 Gasar hem mot Rättvik

Publicerad: 2012-03-09

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!