Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Hillevi, vilken kvinna!

Ni är bara att gratulera, alla ni arbetslösa. Nu äntligen har ni fått lite valmöjligheter.

Publicerad: 2010-11-23

Vår nya Arbetsmarknadsminister, Hillevi Engström, har i all sin vidsynthet hävdat att vi skall välja arbetsgivare efter statusen på arbetsmiljön i de olika företagen.

Så alla ni som fortfarande är arbetslösa, det måste väl då bero på att ni inte ännu riktigt har bestämt er, för hos vilken arbetsgivare ni vill jobba. För nu kan det ju inte bero på att det inte finns några jobb, nu när vi själva kan välja vilket vi vill ha.

Här i Herrljunga har vi 6 lediga jobb: Marknadschef, Projektledare, Pizzabagare m.m. Vi är dock 585 personer som är inskrivna hos arbetsförmedlingen, det blir ju inte ens ett jobb var, hur skall vi kunna välja då?

I ärlighetens namn blir det inte lättare av att arbetsförmedlingen inte kan ge ett rakt svar på vilket av de 6 arbetsplatserna som har bäst arbetsmiljö. Ännu mer pinsamt blir det när Arbetsförmedlingen säger ”Hur skulle vi kunna ta reda på det”, vet dom inte det? Hur skall jag då kunna välja arbetsplats efter arbetsmiljön? Detta måste väl Arbetsförmedlingen kunna upplysa om, när jag skall välja!

Givetvis skulle Arbetsmiljöverket kunnat ta fram dessa uppgifter, om det nu inte olyckligtvis varit så att Hillevis företrädare Littorin, så brutalt slaktat stora delar av den goda arbetsmiljötillsyn vi tidigare hade.
Jag känner mig här tvungen att tillägga att Arbetslivsinstitutet givetvis gått samma väg, fast där la man ner hela skiten…

Så vad har vi då inom arbetsmarknaden, mångdubbelt fler sökanden än vad det finns lediga platser, ingen kunskap om arbetsmiljön på de lediga platserna, ingen aning om hur denna kunskap skall kunna insamlas. Föga smickrande Hillevi.

Från att ha varit Europaledande inom arbetsmiljö, når vi numera inte ens upp till ILO:s normer om en arbetsmiljöinspektör per 10 000 arbetare, smått pinsamt för ”Arbetspartiet”.

Publicerad: 2010-11-23

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!