Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

HR-trender i Cyberspace

Som egenföretagare och konsult är det viktigt att se och förstå aktuella trender för att kunna följa dem eller, minst lika viktigt, för att kunna välja bort dem. I dessa tider är förstås nätet med alla dess funktioner och forum en viktig källa till kunskap och jag försöker hänga med så gott det går. Det är nästan alltid kul och intressant men ibland också konstigt eller till och med lite sorgligt – här kommer några personliga reflektioner från cyberspace i april år 2010.

Publicerad: 2010-04-12

Kul är att vi som jobbar inom HR-området har fått flera nya sajter och bloggar som handlar om våra frågor. Fler av dem drivs av unga personer och jag kan inte låta bli att imponeras av deras uppfinningsrikedom och debattvilja. Det bådar gott för framtiden!

Spännande är det ständigt ökande utbudet av kunskap i form av gratisföreläsningar på nätet. Till exempel visar Sveriges Televisions TV24 föreläsningar via SVT Play och på www.ted.com finns massor av presentationer lagrade, både svenska och internationella. En guldgruva för kunskapstörstande!

Intressant är att jag tycker mig kunna ana embryot till en backlash när det gäller allas vilja att synas på nätet. I två aktuella fall, ”Nybörjarchefen” på  www.chef.se samt IT-chefen ”Pia Plopp” hos Computer Sweden väljer skribenterna att vara anonyma. Börjar vi kanske bli avskräckta av alla skräckhistorier om personer som blivit verbalt påhoppade på Flashback och uthängda på Facebook eller är det helt enkelt ett sätt att våga vara ännu mer utlämnande? Jag väntar med spänning på utvecklingen.

Sorgligt, till sist, är att jag – och antagligen många med mig – har blivit så beroende av snabba uppdateringar och senaste nytt att vi ständigt måste koppla upp oss på det ena eller det andra. Visst finns det mycket kul och nyttigt där ute i cyberspace men jag hoppas vi inte glömmer bort det som händer här och nu?

Publicerad: 2010-04-12

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!