Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Hur är arbetsmiljön i Guds hus?

Din vardag skiljer sig från min. Jag är informatör och skribent, jag lyssnar på människor, bollar med ord och uttrycker budskap. Du kanske sitter vid traktorn och spanar in dina djur. Eller så springer du från patient till patient i gränslandet mellan liv och död. Kanske står du på ett verkstadsgolv och mekar med bilar? Eller sitter du i bilen, med skjorta och slips, på väg mot nya kunder med just din produkt?

Publicerad: 2011-09-13

Vi rör oss alla i olika arbetsmiljöer och formas av dem – om vi har förmånen att få ha ett arbete förstås. För att få veta hur vi på bästa sätt kan forma arbetsmiljön för att må bra på jobbet forskar Arbets- och miljömedicinska kliniken kring olika branscher. Kyrkan är en av dem. Cirka 28 000 personer i Sverige arbetar i religiösa samfund. Hur är arbetsmiljön i Guds hus? Forskningsprojektet som påbörjades i september 2010 har nu nått preliminära resultat.

Läs mer här.

Ing-Marie Rice Edsbrand är en av dem som arbetar i en kyrklig miljö i Örebro. Men hon tillbringar sina dagar nära människor på deras arbetsplatser i Örebro. Ing-Marie som kallas arbetslivsdiakon tycker att det är det bästa arbete hon har upplevt.

– Bästa sättet att möta människor är i matsalen och i fikarummet, då har folk tid att prata, säger hon.

Läs mer om hur hon arbetar som professionell medmänniska.

Har du någon som ser dig och lyssnar på dig i din vardag?

Publicerad: 2011-09-13

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!