Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Inse kraften i en vision

Igår berättade vi varför vi tycker att alla ska ha en vision och hur det kan hjälpa dig framåt. Nu när du har kunnat läsa om våra kriterier för hur man ska kunna börja formulera sin vision hoppas vi att du börjat inse kraften av att formulera din egen vision, vare sig det är för din karriär, ditt privatliv eller för nästa steg i ditt arbetsliv.

Publicerad: 2011-01-26

För oss började formuleringen av vår egen vision födas fram när vi i ett tidigt skede diskuterade vilka värderingar vi ville att Vision Takeoff skulle ha och vilket varumärke vi ville bygga. Det var nödvändigt för oss att vi verkligen kunde skriva under på det som visionen symboliserar. Det var också viktigt att vi tyckte att den var rolig och gav positiva associationer.

För oss har vår vision varit en enorm kraft! Den ger oss mycket energi och hjälper oss dagligen i arbetet att bygga vår verksamhet. Vår vision är starkt motivationshöjande för oss i vårt arbete.

Vi vill förnya och höja ribban för hela coachingbranschen! Det är vår vision.

När man har en tydlig vision som känns känslomässigt engagerande och lustfylld så kan det vara en enorm tillgång i vardagen. För oss så underlättar vår vision det dagliga arbetet och gör det enklare att ta beslut och prioritera, t.ex. när vi vill utveckla verksamheten i en ny riktning eller påbörja ett nytt samarbete med en ny partner diskuterar vi vilket alternativ som ligger närmast vår vision. Då blir det mycket enklare att ta ett beslut som leder oss framåt mot vår vision. Eller när t.ex. vår “att-göra-lista” känns oändlig kan vi ta ett steg tillbaka och fundera vad som är viktigast att lägga tid på just nu för att närma oss visionen.

Vi gillar resemetaforer och betraktar ofta visionen som slutdestinationen på en resa. När slutdestinationen är riktigt tydlig så blir det mycket lättare att navigera vägen dit och att hitta milstolparna (delmålen) på vägen. Det blir lättare och roligare att resa mot en spännande och lustfylld slutdestination!

Några av våra centrala värderingar är att vi ska roligt på jobbet, vi ska känna att vi gör skillnad, vi vill vara nyskapande och våga prova nya saker. Vi vill utmanas och utvecklas för att bli bättre på det vi gör. Vi lever vår vision varje dag på jobbet och när vi börjar närma oss slutdestinationen ska vi sätta oss ner och lägga upp en ny resa för att kunna fortsätta att ha så här kul tillsammans när vi jobbar!

Publicerad: 2011-01-26

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!