Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Iskallt ända in i själen

Till sist fredag

Publicerad: 2010-03-16

Klimatet

Det är iskallt, usch så man fryser, ända in i själen. Precis likadant kan man beskriva det som händer med oss och runt omkring oss i arbetslivet. Vi matas med vackra löften och visioner men det är som sagt mycket kallt klimat det som råder. Vissa dagar är det halt, halkvarning behövs. Vid halka kan man ramla så illa att man bryter arm eller lårben och så vidare. Det tar tid att få en benbrott att läks, men man får i dessa uppkomna situationer i alla fall hjälp med gipsomslag. I dagens arbetsliv drabbas oacceptabelt många av psykiska skador. Det handlar alltså inte om skador som syns utanpå i form av bandage utan skador som etsar sig fast långt där inne i människan.
Hur ges då hjälpen? De ofullständiga insatserna som ges idag är otillräckliga. Och vem vill nu vara arbetsgivare ? Och vem orkar vara arbetstagare? Och vem orkar vara fackombud? Och ge järnet. Och vem orkar vara verksam läkare när så mycket andas hopplöshet? Vad menar jag då med detta lilla axplock? Jo. vårt samhälle behöver fler långtidsfriska människor och färre långtidssjuka. Var finns Du var finns jag i detta kaotiska samhälle.

Kompetens

Vad är signifikativt för ordet? Jo att kunna och att göra sa någon klok person.
I realiteten förhåller det sig så att vi tillsammans måste ta större ansvar för vad som händer. Det är många som måste bidraga med kraftfulla ställningstaganden och ansvarstagande också.

Lagstiftare – Politiker
Fackföreningar
Myndigheter
Försäkringskassa
Media
Arbetsgivare
Arbetstagare

Jag avslutar med ett varmt och innerligt tack till Du&Jobbet.
Till alla läsare säger jag hör gärna av er angående dessa viktiga frågor
KOM IGEN

DITT arbets LIV.
Siv Othén
(du som mejlar ange blogg som ämne)
070 – 695 32 87

Publicerad: 2010-03-16

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!