Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Jag inspireras av juryarbete, Johan Ulveson, härliga människor och fantastiska förebilder

Hon kom inspringande med andan i halsen, tårarna rann och hela kroppen skakade. Gårdagens gruppcoachning startade med en härlig utmaning för mig. Efter 30 minuter står samma tjej och ger sig hän fullt ut i en övning, som går ut på att under ca 1 minut förändra en negativ känsla till positiv. När hon öppnar ögonen ser jag hur hoppets låga tänts i hennes ögon och ett litet leende leker på hennes läppar. Jag inspireras otroligt mycket av de härliga människor jag gruppcoachar och att få möjligheten att tända ljus!

Publicerad: 2009-10-16

Igår kväll var jag på NK bokhandels medlemskväll. Även om jag är en IT-tjej i kubik, så älskar jag att krypa ihop med en god bok, eller fler. Igår på NK inspirerades jag av duktiga elever från ViKtor Rydbergs gymnasium som sätter upp en riktig vampyrshow i januari, härliga Johan Ulveson som gör Schackspelaren med Stockholmspremiär 25 oktober. Här för Ulveson en monolog med Dr B som blir fängslad av nazister och börjar spela schack med sig själv i sin isolering. Johan berättade att han blev förtjust av historien men främst inspirerad av kvalitén på berättandet och språket. Jag blev inspirerad av Johan och hans härliga inställning! Tack Annika Torstensson At Your Service och Lena på NK för en trevlig kväll.

Vad som mer inspirerar mig enormt just nu är vårt juryarbete i samband med Levagalan – årets inspirationsfest, som hålls på Berns den 6 november. Leva Bättre-priset delas i år ut i de fyra kategorierna; Årets Eldsjäl, Årets Blåslampa, Årets Överraskning och Årets Medvetna val. Det har varit underbart att få läsa om årets alla nominerade förebilder och få vara en del av detta fantastiska initiativ.

Tidningen Leva delar ut Leva Bättre-priset för bästa miljöinsats, rättvisetänk och socialt ansvarstagande. Prisutdelare är bland annat Bob Hansson, Malin Berghagen och Mia Törnblom. Dessutom presenteras Årets 100 inspiratörer, man bjuder på mat, dryck, inspirerande underhållning och mingel. Levabiljetter köper du på Ticnet.

Kram Annette, vd/grundare av TGIM – Thank God It´s Monday och initiativtagare till Drömjobbet.

Mer info om Levagalan.
Mer info om Schackspelaren.
Biljetter till showen på Viktor Rydbergs Gymnasium släpps på Ticnet.

Publicerad: 2009-10-16

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!