Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Julfesten med jobbet

Snart dags för julfest på jobbet. Ska det bli kul eller pinsamt strul? En del längtar. Några bävar.

Publicerad: 2011-10-27

I vissa länder är julfirande med jobbet något nästan heligt. I England till exempel sägs arbetsplatsens julfest kosta företagen omkring 65 miljoner pund, inte främst för alla läckerheter utan till följd av frånvaro, produktivitetsminskningar etc…

I Danmark bjuder arbetsgivaren ofta på en julefrukost, jullunch, som börjat tidigt på dagen och kan pågå väldigt länge – ibland kanske för länge, förstärkt med danskt julöl och snaps.

I Sverige går det lugnare tillväga, alla blir så dästa av julbordet att ingen orkar med något festande – eller?

Nja, det finns kalas där det gått för långt och julglädjen spårat ur. Det har till och med kostat personer jobbet, när resultatet av festligheterna hamnat på Arbetsdomstolens bord – som den gången en anställd blev full, började slåss med sin chef och avskedades. Domstolen tyckte arbetsgivaren gjorde rätt, trots att det var företaget som bjudit på spriten och ordnat festen utanför arbetstid.

• Har du varit med om någon julfestepisod du vill dela med dig av, eller har ni kanske sparat in julmiddagen med jobbet i år?

• Skicka in ditt bästa/värsta julminne från jobbet här nedan.
Du kan vara anonym om du vill, men vi behöver din mejladress. En del av bidragen kommer att redovisas i decembernumret av Du&jobbet.

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.

Publicerad: 2011-10-27

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!