Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Kan man lita på en smal kock?

För ett par dagar sedan fastnade jag i en diskussion om trovärdighet och fördomar i arbetslivet och fick då höra att man inte ska lita på en smal kock.
Då skrattade jag lite åt det och tyckte samtidigt att det fanns en viss sanning i det uttrycket.

Publicerad: 2010-02-03

För cirka 1 år sedan så fick jag en fix idé om att jag skulle färga mitt hår… inte hur som helst, nej det skulle vara svart upptill och skrikigt cerise i hela underhåret. Jag vet inte, det kan vara någon dold 30-årskris.?Mamma blev upprörd och tyckte att det kan jag ABSOLUT inte göra, hur skulle det se ut?

Mitt resonemang var att det är bättre att göra det nu… innan man skaffar barn och blir såkallat vuxen.
Men om jag tänker efter… är jag en sämre mamma bara för att jag har cerise hårfärg? Nej, jag är ju fortfarande samma människa även om utseendet förändras. Tråkigt nog så tänker jag ändå att alla fördomar som finns säkert hade gjort att jag hade betraktats som en något oseriös förälder.

Fördomar har vi allihopa och dom som säger något annat ljuger, så enkelt är det!?Jag har själv vänt mig om efter vad jag kallar nåldynor (de som har piercingar i hela ansiktet) och tänkt både det ena och det andra om dessa människor.

I jobbet träffar jag ganska mycket folk och även här känns det olämpligt att komma i cerise hårfärg eftersom många av våra kunder är äldre. Men det som tappar trovärdighet i den enes ögon är naturligt för någon annan eller hur?!

Själv hade jag aldrig gått till en tatuerare som själv är utan tatueringar?.
Jag hade inte velat få bantningstips från en stor person.
Jag hade inte gjort ögonlaseroperation om läkaren som ska utföra det hade glasögon?.
Listan kan göras lång… tål att tänkas på!

Jag valde att färga håret svart, hela håret och eftersom jag är nästintill svarthårig själv så blev det inte mycket förändring.
Vem vet kanske ser ni mig snart med svart – cerise hår!

Besök gärna vår blogg.

Publicerad: 2010-02-03

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!