Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Karriärstegen blev en brant trappa nerför

Så har vi nu tisdag en ny dag, med dagens tankar och aspekter rörande vårt arbetsliv. En helt ny dag, den allra första i resten av DITT arbetsLIV.

Publicerad: 2010-03-16

Nu är det vår om du förstår med förhoppningen jag mår så bra för så ska det va så kom känslorna ut och det med en massa krut för så ska det va det tar tid man blir blid för så ska det va när man orkar att gå så finns så mycket att få

Män och kvinnor ska ha lika lön för likvärdigt arbete säger lagen.
Jag drev hårdnackat ett jämställdhetsärende med hjälp av Jämo, den myndighet som verkligen lyssnade, agerade och skötte sina ålagda arbetsuppgifter! Året var 1995. Jag erhöll en s.k karriärstege som senare blev en brant trappa nerför, och mitt personliga haveri i arbetslivet började. Den 26 juni 1998 erhöll jag ett rek. brev från min arbetsgivare. Uppsagd!
Uppsägning från arbetsgivaren skall vara skriftlig och om arbetstagaren begär det ska omständigheterna som åberopas uppges. Det är en lagstadgad rättighet. Det skriftliga åberopandet är ett viktigt förhandlingsdokument man behöver i sitt utsatta läge. Vid 53 års ålder gick jag ut från min arbetsplats efter domstolsförfarande. Jag köptes ut och i min ryggsäck låg 32 månadslöner och 2 skadestånd för de kränkningar, de, i en stor och kaotisk organisation, styrda och ålagda mobbarna, arbetskamraterna, utsatt mig för. Dessutom hade jag som aldrig knappt varit sjuk dragit på mig flera krämpor både psykiska och fysiska.
Att fightas eller inte? Det är den stora frågan. Den är individuellt betingad. Nu har jag skrivit om, tänkt om uppsägningen som kom för 12 år sedan.

Sparkravs kommun
Osäkra kontoret
Tjänsteställe, handläggare                    Datum
Ytte Answaari                                      1998-03

UNDERRÄTTELSE OM UPPSÄGNING
Härmed underrättas Du om arbetsgivarens avsikt att säga upp Dig från din tjänst som alltför initiativrik och positiv handläggare vid  Sparkravs kommuns omorganisatoriska och osäkra kontor. Din tjänst har nu helt plötsligt efter trettio år drabbats av fejkad arbetsbrist. Du uppmanas att kontakta Din fackliga organisation.

Nu.Med tio års erfarenhet stöttar jag av arbetslivet hårt drabbade människors återuppbyggande av fysisk och psykisk hälsa. Tack för idag. Vad är trygghet för Dig/mig får komma i morgon, onsdag. På återhörande.

DITT arbets LIV
Siv Othén
(Obs du som mejlar ange blogg som ämne)
070-6953287

Publicerad: 2010-03-16

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!