Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Kreativ och fri(sk) genom nätverkande

…som t.ex. när vi fikar och snackar över en espresso.

Publicerad: 2011-05-20

Nätverkande och samverkan med och mellan kropp, känslor, tankar och själ pågår ständigt varför det är viktigt att stanna upp och ta en fikapaus i vårt inre kreativa rum och lyssna på behoven vi har för att vara kreativa och fri(sk)a.

Nätverkar och samverkar gör vi också med oss själva och med varandra när vi tar en fika och snackar över en espresso. När vi lyssnar och hör på (var)andra möts vi och reflekterar samt stärker varandra i att vara den vi är och kanske omvärderar vi och drar en ny väg för vår fortsatta vandring.

När vi har fikat klart bryter vi upp och vandrar vidare på vår väg ett tag till innan vi igen behöver ”sätta oss ner och ner pusta ut” som min 95-åriga farmor uttrycker det.

Lika viktigt som ”elvakaffet” och ”trekaffet” är i Småland är det också med fikapauser för återhämtning i våra (arbets)liv så att vi kan fortstätta vara kreativa och fri(sk)a. Vi behöver helt enkelt ”pusta ut” och möta oss själva tillsammans med (var)andra för att nätverkande samverka och gemensamt skapa ett hållbart (arbets)liv för oss alla.

Är kanske livet rent av en enda lång fikapaus där vi ”bara är” och småpratar med varandra om livets varande och tillsammans försöker att njuta av livet?:-)

Den här veckan har jag fått möjlighet att småpratandes möta dig och när vi nu står här i vägskälet för att skiljas åt vill jag påminna dig om att:

Du är värdefull för att du är just du. Ta en fikapaus i ditt inre kreativa rum och lyssna på, lita på dig själv och agera ifrån det så behåller du kreativiteten och fri(sk)heten i ett intensivt (arbets)liv:-)

Tack för att jag har fått vara medresenär i ditt liv den här veckan och jag önskar dig ett njutbart liv. Varma försommar hälsningar.

Ps. Du är självklart alltid välkommen att kontakta mig på busa@cathrinfrisemo.se , via www.cathrinfrisemo.se eller så kanske vi ses på Ritz Conditori i Sölvesborg:-) D.s

Publicerad: 2011-05-20

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!