Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Lite kreativa jobbtips

Förra veckan ägnade jag helt till kriminologiska teorier, fram till fredagen. Sedan firades avklarandet av tentan med tv-spel och trevligt sällskap. Sedan på lördagen var det dags att börja jobba med doldajobb.se igen. Just nu håller vi fortfarande på att marknadsföra hemsidan, vilket vi har hållit på med i cirka två månader nu, och det har gått väldigt bra hittills. Vi har redan varit med i flera tidningar, radio, TV & på massa olika håll på Internet. Det senaste som vi gjort är att skapa en sida på Facebook där vi tipsar om jobb och annat som kan vara nyttigt att veta angående arbetsmarknaden. Där finns det också möjlighet för våra användare att ställa frågor till oss & vi uppdaterar där flera gånger om dagen. Det tycker jag är ett roligt sätt att kommunicera med användarna av sidan och vi har redan lyckats samla över 170 fans. Så det är ett hett tips att gå med där för att få inspiration till jobbsökandet & även dela med dig av saker som du tycker skulle vara bra för andra att veta.

Publicerad: 2010-02-23

Jag kommer att ha en lugn skolvecka nästa vecka, så därför kommer jag att kunna uppdatera doldajobb.se med nya jobblänkar, samt sitta och Facebook:a med våra användare och det ska bli jättekul tycker jag.
Ska ha jobbmöte imorgon och gå igenom hur vi ska fortsätta vår marknadsföring, just nu jobbar vi så att vi marknadsför oss i ett län i taget & letar även efter dolda jobb där, förra veckan har jag letat jobb i Norrbotten & jag måste säga att jag tycker att det var ett ganska svårjobbat län att hitta jobb i, men fick fram lite bra tips i alla fall, som jag har delat med mig av dels i vårat jobb-bibliotek på doldajobb.se & på vår Facebook-sida. Några av dessa tips hittade jag på en sida som heter samladenyheter.se, verkligen en grym sida att läsa nyheter i sin korthet på. Jag klickade på sökfunktionen där och skrev in jobb och då fick jag upp massa bra jobbtips, där det stod om företag som skulle nyanställa & om kommande jobb på olika håll i landet.

A & O gällande jobbsökande i dagen arbetsmarknadspolitik tycker jag är kreativitet, att hitta nya vägar till jobb, och ibland kan det faktiskt vara så att dom knäppaste vägarna är dom bästa. Tänk på att när du erbjuder dig jobba någonstans, så är det värsta som kan hända att du får ett nej, och då är det bara att fråga vidare.
Jag tror inte att man ska vara rädd att vara för ”på” för att engagerar dig och energisk visar bara på att du hur bra du skulle vara för företaget. Så våga satsa och var ”på” – livet är för kort för att man ska vara blyg!
Om du ändå känner att det är jobbigt för att du känner dig osäker och blyg i jobbsammanhang, så öva arbetsintervjuer med en kompis till exempel, det brukar jag göra innan jag ska på en intervju och då brukar det inte kännas lika nervöst.

Vi hörs imorgon!

Publicerad: 2010-02-23

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!