Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Livet mäts inte i sekunder. Utan i ögonblick som tar andan ur en

Min pappa grundade världens första Apple Center och importerade Apple datorer och sedermera Macintosh, från USA. Jag minns fortfarande när han kom hem en dag och berättade för mamma, min bror och mig att; en dag, en dag minsann skulle det finnas en personlig dator i varje hem! Pappa var en visionär av stora mått och en sann entreprenör som lärt mig otroligt mycket. Han stod på huvudet och lyssnade på musik, hade kassettband med Uhnestål, anställda folk efter stjärntecken, var en fantastisk diplomatisk ledare som levde efter ”I have a dream” och ”Think Different”.

Publicerad: 2009-10-15

När jag var liten frågade jag alltid vad pappa önskade sig på födelsedagar, Fars Dag, till jul etc Han svarade alltid: Fred på jorden. Då, när jag var liten, blev jag frustrerat och lite ledsen. Hur skulle jag kunna ge pappa fred på jorden? Stora ord… Det var något som bara inte gick för en liten tjej. Idag vet jag bättre. Idag vet jag min roll i livets hjul. Jag vet att det jag gör varje dag är rätt väg.

Min pappa har sått alla de frön inom mig som grott och som nu växer upp till magiska, enastående och helt underbara projekt. Att hjälpa andra var det allra vackraste fröet av dem alla.

Pappa var en enastående människa som gjorde revolution, som var en del i att digitalisera världen. Hans bortgång förra året har verkligen visat mig hur viktigt det är att ta vara på varje dag, varje minut och varje andetag. Jag är stolt, lycklig och tacksam över att få ha jobbat och levt nära min pappa. I 5 veckor kämpade vi hela familjen med pappas lungcancer. Snart är det årsdagen sedan han gick bort, precis fyllda 60. Sorgearbetet känns bra även om saknaden är enorm.

Igår var jag på Svenska Institutet för Sorgebearbetning. Vi fick lära oss att göra; ett förlustdiagram, relationsdiagram och skriva ett fullbordansbrev. Det var lärorikt och föreläsaren Anders Magnusson, fd kriminell och missbrukare, är idag en sann förebild som sprider glädje.

Livet mäts inte i sekunder. Utan i ögonblick som tar andan ur en. Tack pappa för alla dessa ögonblick.

Här kan du läsa mer om Sorgebearbetning.

Kram Annette, vd/grundare av TGIM – Thank God It´s Monday och initiativtagare till Drömjobbet

Publicerad: 2009-10-15

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!