Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Mat och politik

Jag smet tidigt från jobbet för att hinna hem och förbereda en nyårsmiddag till en artikel i IOGT-NTOs medlemstidning Accent. Bakgrunden till detta är att det alkoholfria sortimentet på Systembolaget är det som ökar sin försäljning allra mest just nu, och redaktören ville uppmärksamma detta genom ett klassiskt vintest, med tillhörande trerättersmeny.

Publicerad: 2010-11-17

Det var inte det typiska föreningslivsengagemanget kanske, men det kombinerade mina två stora intressen, och lusten är det som alltid drivit mig att engagera mig.

Jag har ett nu drygt tioårigt medlemskap i IOGT-NTO-rörelsen. Det är här jag känner mig hemma även om jag är med i betydligt fler organisationer, och det är liksom själva essensen i varför jag engagerar mig. Både de sociala insatserna som nykterhetsrörelsen gör, och framförallt det politiska arbete som görs av medlemmarna är en enorm kraft jag är väldigt glad att vara del av.

Andreas Ericsson, Verksamhetsansvarig för TechSoup

Men, idag var en vanlig dag på jobbet, även om det är lite extra trångt i planeringen. På morgonen höll jag den sista avstämningen med en kollega från mitt europakontor som kommer på besök resten av veckan för konferensande och planeringsmöten. Det bli kul, och var säker på att läsa mer om honom i veckan. Sen är det alltid ett gäng frågor om ditt och datt som skall svaras på. Den vanligaste är nog om vi är på riktigt, och om vi är det, vilken är haken? Kort svar är ja, och nä. Vi är på riktigt, och det finns ingen hake. Microsoft och SAP har insett att vi bygger inget bra samhälle utan starka ideella organisationer, och det bästa sättet för dem att bidra till detta är att de ger bort sina produkter. Ett litet intäktsbortfall, men betydligt större samhällsnytta.

Men, inget kontor utan möten. Idag en genomgång av Forum för frivilligt socialt arbetes nya grafiska profil och hur vi ska arbeta med den i fortsättningen. Viktig fråga, men jag kunde inte hålla mig borta från att granska och godkänna några donationsansökningar.

Publicerad: 2010-11-17

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!