Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Med passion för hotade bjässar

Vad göra när det förutom sällsynta gorillor i naturreservatet finns rebellgrupper som skjuter och äter upp dem? Allan Carlsson, Världsnaturfondens noshörnings-, elefant-, och pandaexpert har ett arbetsliv som kräver eftertanke. Läs en intervju med honom i Du&jobbet nr 3 som kommer snart.

Publicerad: 2017-04-06

Vakterna i Afrikas naturreservat har farlig arbetsmiljö. De riskerar att dödas i konflikter med gängen som illegalt och brutalt dödar bland annat noshörningar och elefanter. Tjuvjakt omsätter miljarder och finansierar brottslighet. Efterfrågan måste strypas, bland annat den i Vietnam dit de mesta av noshörningshornen går för att bli – verkningslöst potensmedel.

Det står och väger för de stora djuren, om några ska finnas kvar i framtiden. Tur att det finns människor med passion för sitt arbete.

Publicerad: 2017-04-06

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!