Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Mitt metaforjag

Veckans sista blogginlägg kommer här, känns som att veckan har gått jättefort och som att jag har så mycket kvar som jag ville ta upp i bloggen, men man kan inte hinna allt så är det ju!
Personligen har jag haft en lagom lugn vecka, alltså det har hänt saker, men inte mer än att jag har hängt med i svängarna. Såg precis att det kommit in några nya tips på doldajobb.se, nice! Blir alltid glad när det kommer in nya tips, för det är ju dom som gör sidan levande. Jag har fått många frågor om ifall jag vet ifall någon verkligen har fått jobb via ett tips från doldajobb.se & svaret är att nej jag vet faktiskt inte, har haft i åtanke flera gånger att efterlysa personer som fått jobb via sidan och skriva om det, för att locka ännu fler besökare, men det har inte blivit av. Nu ska jag verkligen försöka ta tag i det och efterlysa dessa personer!
En annan nyhet på doldajobb.se är att vi ska börja lotta ut saker till de personer som bidragit med de bästa tipsen, vi har skapat samarbete med några hemsidor som säljer olika saker på sina sidor och ska lotta ut presentkort till dessa sidor. Vi kommer att välja ut en vinnare varje vecka, som får ett presentkort. Till att börja med så kommer tävlingen att pågå under mars, men vi hoppas att vi genom nya samarbeten kommer att kunna lotta ut saker till våra användare varje vecka.

Publicerad: 2010-02-25

Jag är person som gillar att sitta & filosofera, & en dag skrev jag en text som jag tycker är ganska tänkvärd, den tänkte jag dela med mig av här dag, eftersom att detta blir mitt sista blogg-inlägg.

Metaforjag
Ditt metaforjag påverkar den person som du kommunicerar med att uttrycka sitt metaforjag. Då den ene personens metaforjag inte är det sanna jaget bakom metaforen, så speglas detta mot den andre personen så att denne visar upp ett metaforjag som inte är förenligt med dennes sanna person.
Då de metaforjagen möts kan inte en ärlig kommunikation upprättas mellan personernas riktiga jag, utan endast mellan deras metaforjag.
När metaforjagen upprättats mellan två människor är de svåra att bryta, eftersom att personerna då måste ta av sin mask, sänka gardet & säga ”här är jag”.

Men då & endast då kan en ärlig kommunikation upprättas.

Jag vill tacka Du&Jobbet för att jag har fått blogga denna vecka, det har varit roligt och jag hoppas får göra om det igen i framtiden. Så vill jag tacka er som läst min blogg denna vecka och med risk för att bli tjatig som uppmanar jag alla att gå in på doldajobb.se

Publicerad: 2010-02-25

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!