Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Myten om kontoret på fickan är överdriven…

Ibland får jag känslan av att det inte är vi själva, utan våra bärbara tekniska hjälpmedel, som bestämmer var vi utför vårt arbete. Är det möjligt att sitta i sängen och jobba så ska vi banne mig sitta i sängen och jobba. Ungefär så.

Publicerad: 2014-08-18

Det bärbara kontoret kan ha sina fördelar. I vissa miljöer fungerar det utmärkt att arbeta, som under en tågresa till exempel. Att spara tid är alltid den stora prioriteringen, och i dag utför vi stora delar av vårt arbete i flygande fläng. Vi besvarar våra mejl till frukostflingorna, och ögnar en pdf över dagens pannbiff med lök. Är det verkligen så effektivt?

Många tycks tro att möjligheten till flexibilitet automatiskt innebär ett glidarjobb; att sitta på ett café med en laptop och stilla smutta på en latte. Jag måste erkänna att jag som frilansare har gått igenom alla de där faserna, och kan bara konstatera att myten om förträffligheten med kontoret på fickan är starkt överdriven.

Jonas Bengt Svensson, författare och frilansskribent

(Läs hela krönikan i kommande nr av Du&jobbet).

Publicerad: 2014-08-18

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!