Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Nu stänger vi gnällhörnorna

För några månader startade vi på TGIM – Thank God It´s Monday ett samarbete med en av Sveriges främsta säljcoacher. Han är sexbarnspappa (två kullar + en bonuskull) och släppte nyligen sin femte bok: “Tvärtom”. Den handlar om hur du vinner framgång, blir lycklig och rik genom att göra precis tvärtom. Det har varit en spännande tid med Max Söderpalm och hans Tvärtomturné runt om i Sverige. Han berättar om hur du blir chef. Beskriver vad restaureringstid är och ger många andra bra tips för dig som vill utveckla dig själv och nå dina mål.

Publicerad: 2011-05-11

Det jag fastnade främst för i Tvärtom-boken var beskrivningen av ”neggarna” – människor som i stort sett bara säger negativa saker – hela tiden. En av Max Söderpalms visioner är att stänga alla gnällhörnor runt om på företag och i vårt samhälle. När jag bad honom beskriva vad han menar med att stänga gnällhörnorna svarade han: “Neggarna har en förmåga att samlas och då bildas gnällhörnor. I gnällhörnorna klagar man på allt från kaffet, till vädret och chefen. Jag vill uppmana Sverige att stänga gnällhörnorna idag så vi får ett slut på allt gnällande och kan fokusera både vår tid och kraft till att göra positiva saker.”

Jag kan bara hålla med Max, låt oss stänga gnällhörnorna idag. Låt neggarna få motstånd och var så säker på att om du börjar tänka positivt så kommer saker och ting att kännas mer positivt och om det känns mer positivt kommer du upplevas som mer positiv – och vem vet vart denna uppåtgående positiva spiral kan ta dig?

Vad gör du för att må bra och vara positiv? Hur laddar du upp? Hur laddar du om? Hur tar du hand om dig själv? Här kommer mina bästa tips – och ett som jag kopierat från Max.

Sätt upp kartan, formulera tändande och tydliga mål. – Om du vet vart du är och vart du ska så blir resan enklare!
•Gör det du säger – Om jag har sagt att jag ska göra en sak så gör jag den. Hur ska jag annars kunna vara lycklig? (Tack Max för denna!)
•Eget ansvar – Jag och enbart jag ansvarar själv för mina tankar och handlingar.
•Agera istället för reagera – Jag väljer själv hur jag ska kommunicera.
•Återhämtning – Jag ligger på spikmatta och tar en 10 minuters energizer pzizz varje dag för att landa och skapa balans.
•Träna på att vara positiv – Tänk igenom dagen som varit, reflektera över de saker som var bra – tänk på morgondagen se framför dig hur allt du vill göra blir gjort på bästa sätt.
•Kopiera framgång – Allt som någon annan kan göra – kan du göra, om du tänker och agerar som han/henne.
•Fira framgångar – för mig är resan målet och det är viktigt att fira framgångar, både stora som små.

Till dig: Här får du Max Söderpalms ruskigt konkreta Tvärtom-video.

Ps. Kom ihåg att du är den viktigaste personen i ditt liv!

Publicerad: 2011-05-11

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!