Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Nya utmaningar

När du hör det uttrycket kanske under ett utvecklingssamtal, eller möjligen avvecklingssamtal förstår du att det börjar bli dags. Något är på gång och vad det än är så är det inte säkert att du kommer att gilla det.

Publicerad: 2010-07-14

En ny utmaning kan vara att företaget ska genomföra nedskärningar, minska bemanningen så att några måste bort. Eller kanske lansera ännu en ny, spännande omorganisation. Det är då ”ny utmaning” är en så passande formulering att ta till. Gärna hänvisa till någon annan på jobbet som minsann redan har gått vidare till dessa nya utmaningar – vad de nu kan vara för några.

Man ska tacka för sig och de fina stunder man haft på företaget. Det är klart att man inte vill säga nej till en ny utmaning i livet. Man vill ju vara flexibel och förändringsbenägen. (Oops, där kom visst två floskler till.)

Uttrycket används flitigt såväl vid anställningsansökningar: är du redo för en ny utmaning? som i kontaktannonser: jag söker ständigt nya utmaningar. Det är lika vanligt inom idrotten och politikens värld, som i arbetslivet.

Risken är bara att det kan bli för mycket av varan på en arbetsplats. Ibland måste man värja sig!

Publicerad: 2010-07-14

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!