Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Nyförälskad i sitt företag

Vi sitter i ett möte, idéer flödar, vi delar samma framtidsvision och pang – tre minuter senare är företaget igång! Detta hände oss. I alla fall på pappret, för ansökan skickade vi till Bolagsverket samma dag som vi hade vårt första möte. Vi blev förälskade i Business In Heart.

Publicerad: 2010-02-05

Att grunda ett företag utifrån en gemensam framtidsvision och passion för affärsidén, kan faktiskt jämföras med ett kärleksförhållande. Du kastas direkt in i den underbara men lätt hysteriska fasen. Vi fick lära känna varandra under tiden vi byggde upp vårt företag från grunden, precis som man gör i alla nya förhållanden.

I kärleksförhållanden går du igenom olika faser . Först har vi nyförälskelsens stormiga tid, allt är nytt och spännande. Vi tänkte på vårt företag dygnet runt och pratade om det med ett fånigt leende på läpparna, övertygade om att alla förstod hur vi kände. Vilket inte alls var fallet.

Första månaderna var allt möjligt. Vi skulle erövra världen tillsammans och varje dag var en glädjens dag – nästan lite hysteriskt kan vi nog tycka så här i efterhand.

Idag, exakt två år senare, tittar vi i backspegeln och ser att vi i början gav oss totalt hän åt drömmen och visionen. De första månaderna uppstod idéer som vi nu kan utveckla under så många år framåt. Vi hade inga spärrar i våra drömmar över vart eller vad företaget skulle vara om 5, 10 eller 25 år.

Vi har idag förverkligat mycket av det vi satte på papper första dagen vi träffades och ännu snabbare än vad vi hade tänkt oss. Våra vildaste drömmar om globala visioner och flera bolag också börjat ta form.

Ensam är inte stark och att dela företaget, visionen och vardagen med någon annan är både skrämmande och oerhört utvecklande. Vi har samma mål, så vi verkar för både vårt eget och företagets bästa och vi har gått in i nästa fas – att bygga en stabilare grund.

Nästa utmaning är att ha många fler med oss på vår resa in i företagandet för framtiden.

Besök gärna vår hemsida.

Publicerad: 2010-02-05

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!