Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Plötsligt händer det som inte får hända

Plötsligt som en blixt från en klar himmel händer det.

Publicerad: 2010-11-24

Plötsligt händer det där som bara inte får hända, det där som brukar bli en kort notis i regional-TV. Någons barn har hastigt och tragiskt förolyckats.

Det är i de stunderna omgivningen prövas, det är då nätverken måste hålla, det är då vi alla sätts på prov, ett prov vi alla måste klara, för våra vänners skull.

En nära vän till mig blev drabbad av detta, ett barn finns plötsligt inte mer, även våra barns nära vän finns inte mer, något saknas oss.

Det är viktigt att vi har en beredskap för detta, på arbetet, i facket, i föreningslivet, och inte minst i de personliga relationerna. Det enda vi kan vara helt säkra på är nämligen, det händer. Det kommer att drabba oss alla, vi vet bara inte var eller när.

När allt känns så outsinligt svårt, när vi inte har några färdiga svar, när vi är så totalt oförberedda, det är då det är dags att vi erkänner vår otillräcklighet och bara finns i de drabbades närhet. Att det inte blir tomt ibland skorna i hallen, att det inte blir tyst i telefonen, och att inte kontakterna med den ”vanliga” värden uteblir.

Jag är glad och stolt, att jag i alla fall tillhör ett fack, ett parti, och en gemenskap som inte släpper taget, att jag finns på en arbetsplats där det är fokus på att ta hand om de av oss som hamnar i liknande situationer.

Se till att du också kommer att kunna känna glädje och stolthet, över att du och de nära dig funnits och kunnat ge stöd, åt den i din närhet som behövt det, när denne har behövt det som mest.

I nöden prövas vännen, se till att du består provet.

Publicerad: 2010-11-24

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!