Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Post-semester blues

Nu faller både regn och aktiebörser.  Lätt hänt att då drabbas av post-semester blues, när man återvänder till jobbet.

Publicerad: 2011-08-10

Många är tillbaka i selen och de stundande oxveckorna. Oxar, selar: ja ni märker, orden ger verkligen ingen behaglig bild av den kommande tiden.

Inga helger som bryter det dagliga arbetet. Och minnet av semesterledigheten bleknar fort bort i arbetslivets möten och rutiner.

För många kan det vara ångestfyllt. Men hösten är också vackra färger, klar himmel, frisk luft och kan innebära en nystart, med oskrivna blad i almanackan.

Glöm nyåret: det är nu som du ska ge nya löften och föresatser, som förhoppningsvis kan infrias, i jobbet och privat.

Ett sundare liv, kanske? Mer motion, nyttigare mat? Här på duochjobbet.se kan du som premiumprenumerant få goda råd och tips från vår hälsoskola, av Martin Fransson, och MatRätt, om hur det äter rätt, av Kajsa Asp Jonson.

Och när man väl är igång är det inte så illa. Bara att inse att hjärnan är inte så himla fräsch efter en ledighet, det tar ett par veckor att komma i gång. Ha inte för höga förväntningar på dig själv.

Hur tar du dig igenom din jobbångest – om du ens har någon?

Publicerad: 2011-08-10

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!