Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Power Point – för den som är vaken!

I en ledarskapstidning kan vi läsa om entreprenören/gurun Guy Kawasaki som har skapat den magiska formeln 10/20/30.

Publicerad: 2010-11-03

Denna författare har lyssnat!!! på omständliga och sövande PP -presentationer så länge att han nu funderat fram lösningen till den optimala dragningen.

Formeln lyder: Max 10 bilder under 20 minuter och en textgrad på 30 punkter.

Var det så enkelt? Vi som slitit oss igenom kurser i Presentations- och framförandeteknik, varför kom vi aldrig på detta själva?
Vi som trodde att PP var ett möjligt hjälpmedel, förstår nu att det är vi själva som utgör hjälpmedlet, men bilden har väl alltid sagt mer än tusen ord, eller?

Formeln gäller för ett en – timmes program. Och med 20 minuters presentation får du hela 40 minuter kvar till frågor och svar, sägs det.

De flesta av oss känner nog verkligheten så väl, att om en presentation som programsatts till 60 minuter, kan genomföras på 20 minuter, så är åtminstone 30 minuter feldisponerade.

Gäspningarna tenderar att öka – minst till OH-nivå.

Publicerad: 2010-11-03

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!