Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Prio nr 1

Hej igen, jag hoppas att ni gillat mina tidigare blogginlägg och ifall ni inte fått chansen att läsa dem finns de fortfarande kvar att läsa och gärna att kommentera!

Publicerad: 2011-02-17

Idag tänkte jag i detta blogginlägg göra det motsatta mot vad man brukar, jag har inte någon fantastisk lösning utan det är snarare den jag söker. Så jag tänkte lämna ut mig lite och berätta om något som jag ser som kanske en av mina största svagheter och något som jag den senaste tiden jobbat med att bli bättre på. Eftersom jag har ett bra självförtroende så kan jag direkt säga att jag är fantastisk på väldigt många saker. Jag är till exempel en väldigt driven ung man och jag är grymt bra på att få saker att hända, men som det har visat sig det senaste året så är jag tyvärr fantastiskt dålig på en sak också: att prioritera.

Jag är en sådan person som ständigt letar efter nya möjligheter att göra något nytt och utvecklas på olika sätt. Jag går inte bara i skolan utan jag jobbar extra på helger, har varit med och startat upp två spännande nätverk och har alltid något nytt projekt på gång. Det har gjort att det yttre livet, om man kan säga det så har blivit fantastiskt, men att det blivit det mycket på bekostnad av saker som mindre sömn och mindre träning.

På ett papper ser det ju lika enkelt ut som att lösa som 1+1 men i verkligheten så blir det betydligt svårare. Jag förstår såklart att det till stor del handlar om att ta eget ansvar och ha disciplin, men jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag känner som att det är som att när man väl fått bollen i rullning så är det väldigt svårt att få den att sakta ner eller byta riktning.

Jag har letat febrilt på Google efter bra tips, utan resultat. Jag söker kanske efter den magiska lösningen som inte finns. Jag ser i alla fall detta som ett stort problem som kanske hör till livet men som många fler än jag har lite svårt att hantera.

Så har någon av er haft samma problem och har ni lyckats lösa det? Eller har det och kanske kan rekommendera någon bra bok? Ge jättegärna tips eller berätta kanske bara om något som funkat för er och hjälp mig och säkert många andra genom att skriva en kommentar!

Jag ska sedan försöka sammanställa alla bra kommentarer och bifoga dem i nästa blogginlägg.

Se till att avsluta denna vecka fantastiskt och se framförallt till att ha en riktigt bra dag!

Publicerad: 2011-02-17

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!