Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Samhällets sektorer

Lampan slocknade 01.30 igår. Efter matreportaget hemma var det en dryg timmes disk och bloggskrivande här hemma. Klev upp alldeles för få timmar senare för att rådda med ett frukostmöte om ideellt-offentligt partnerskap. Vi på Forum har sett att det finns ett behov av att finna en sätt för ideella organisationer att bedriva samhällsnyttig verksamhet på ett sätt som vare sig är bidrag eller upphandlad verksamhet. Båda är viktiga och behövs, men mycket social innovationskraft och livsviktiga verksamheter hamnar i kläm mellan dessa verksamheter. Föreningsbidragen är bra för att skapa möjligheter för idéer att växa och upphandlad verksamhet är bra när det finns en kommersiell marknad. Men i alla fall där det inte finns mer engagemang än ekonomi i verksamheten tror vi att det är bättre det offentliga och det ideella ingår ett ömsesidigt åtagande.

Publicerad: 2010-11-18

Hann med att titta till några organisationer och lägga handen vid några donationer innan jag steg in i för mig ett helt nytt universum.

Det riktigt stora den här veckan är konferensen SIME nonprofit. En avnämare för ideella organisationer av SIME, en konferens av saker jag inte begriper hälften av, än mindre kan beskriva utan att retirera till buzzwords. Digitala möjligheter och kreativitet handlar det om hursomhelst. Vi i Nonprofitdelen fick dragningar av seniora företrädare från bland annat Google, Facebook och the Global fund om hur man kan arbeta med digital marknadsföring.

Ett otroligt uppskattat initiativ som Ola, Christoffer och Therese ligger bakom. De återinvesterar pengarna de tjänar på den stora konferensen på att ge oss i den ideella sektorn kunskaper och kontakter viktiga för vårt arbete. På många sätt liknar det TechSoups upplägg, vi gör vad vi är bäst på för att bygga ett bättre samhälle.

Publicerad: 2010-11-18

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!