Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Skyddsombudens stora dag

Många skyddsombud och arbetsmiljöombud gör ett stort jobb i det tysta. Men snart är det deras stora dag.

Publicerad: 2011-02-01

Det börjar nämligen närma sig! Den 10 februari utses vinnaren i Stora Skyddsombudspriset 2010, Du&jobbets tävling där vi lyfter fram skyddsombud som vi tycker förtjänar att hyllas för sina insatser i jobbet.

Ta därför chansen och rösta på din kandidat, innan det är för sent. Vinnaren utses genom en omröstning bland de tolv finalisterna här på webben. En jury väljer sedan ut den slutliga förstapristagaren som belönas med diplom och presentkort värt 5 000 kronor. Prisutdelare är Mikael Sjöberg, Arbetsmiljöverkets generaldirektör.

Att det finns gott om duktiga skyddsombud i landet, som är uppskattade av kolleger och chefer visar alla fina motiveringar som skickats in till tävlingen om Stora Skyddsombudspriset 2010.

Finalisterna beskrivs med ord som ”oerhört engagerad, kompetent och kunnig”, en annan med ”han är så gott som alltid tillgänglig för medlemmar eller företaget” en tredje med ”han vågar stå upp och säga även obekväma sanningar”.

Att skydds- eller arbetsmiljöombud behövs på många arbetsplatser visar också de tolv finalisterna i Du&jobbets tävling. De kommer från Malmberget i norr till Malmö i söder och kämpar för bättre arbetsmiljö bland gruvarbetare, kyrkligt anställda, läkare osv.

Det är tredje gången som priset delas ut. Tidigare vinnare har varit Monica Hammarstrand, sjuksköterska och huvudskyddsombud för Vårdförbundet på Sahlgrenska universitetssjukhuset, och Conny Andersson, skyddsombud för Seko, på Kockums varv i Karlskrona.

•Rösta och läs mer om kandidaterna.

Publicerad: 2011-02-01

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!