Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Slumpen är ingen tillfällighet!

”Varje sanning passerar genom tre stadier innan den blir erkänd. I den första blir den förlöjligad. I den andra blir den motsagd. I den tredje blir den självklar.” Arthur Schopenhauer 1788-1860..

Publicerad: 2011-05-12

När jag läste legendaren Jan Cederquist bok “Slumpen är ingen tillfällighet” kände jag en fantastisk glädje över att ha hittat en själsfrände. I boken fascinerades jag inte bara över berättelserna om olika slumpliknande möten och händelser kallade synkronisering. Det jag främst fascinerades över var att jag i denna bok hittade nästan exakt samma ordalydelser i boken som jag själv skrivit ner i min vision om mitt bolag INNAN jag läste boken.

Jan beskriver händelser från 1500-talet och framåt om hur medvetenhet, ifrågasättande och forskning påverkat människor i sin tro och hur vidskepelse byttes ut mot en materialistisk rationalitet. Om hur människor som Kopernikus, Kepler, Galilei, Descartes och Einstein´s metoder påverkade och i allra högsta grad förändrade världen och människors medvetande. Dessutom beskrivs det paradigmskifte om medvetenhet som måste till för att vi ska ta oss ur det ekorrhjul vi har idag med människor som är stressade och utbrända. Vi behöver ifrågasätta varför alltfler unga begår självmord, varifrån allt oprovocerat våld kommer och varför det finns så lite vänlighet. Varför fortsätter miljöförstöringen trots att vi vet vad den beror på och leder till? Vi har så ofantligt mycket mer prylar idag…Varför är vi inte LYCKLIGARE? Det är något som inte stämmer.

De här frågorna satte i gång en process i mig och jag ville vara en del av lösningen. För några år sedan fick jag förmånen att studera Neuro Lingvistisk Programmering en beteckning som innefattar de tre viktigaste komponenterna vilka tillsammans skapar mänskligt medvetande: neurologi, språk och programmering. NLP beskriver det grundläggande dynamiska samspelet mellan sinne (neuro) och språk (lingvistik) och hur detta samspel påverkar kropp och beteende (programmering). Det var en fascinerande resa in i mitt egna omedvetna medvetna jag.

Jag knöt ihop säcken och bestämde mig för att verkligen ge detta en chans. Att skapa ett företag som har fokus på att hjälpa människor att skapa och leva sitt bästa liv. Med kärnområden som Personlig utveckling, Karriärliv, Företagande, Relationer, Kropp, Hälsa och Social Responsibility. Detta kan vara ännu en Jan Cederquist liknande berättelse om hur slumpen inte är någon tillfällighet.

Så vad gör du för att leva ditt drömliv?
Ser du alla “skyltar” – både uppmuntringar och varningar som “slumpen” skickar till dig? Kan det vara så att din intuition, som bygger på många års erfarenheter och lärdomar, guidar dig igenom livet?  Nästa gång du tror att du har “tur”, eller “otur” också för den delen. Titta på det en extra gång – kan det vara så att det faktiskt var meningen? Att allt blev bra till slut och att du lärde dig saker som gav dig än mer erfarenhet, styrka etc. Testa!

Lycka till på din resa framåt och välj att agera istället för att reagera!

Ps. Kom ihåg att du kan kopiera en annan människas framgång om du tänker, talar och agerar som han/henne.

Publicerad: 2011-05-12

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!