Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Spin-off-effekt

Svengelska som värst

Publicerad: 2008-04-29

Spin-off-effekt för tankarna till något som rastlöst snurrar sin väg. Eller till ett gäng hetsigt flåsande träningsnarkomaner på ett spinningpass.

185 000 träffar på Google: Spin-off-effekt verkar vara ett smittsamt uttryck. Genom bindestrecken blir spin-off-effekten riktig svengelska, när den är som värst. Minst några tusen av alla googlade spin-off-effekter skulle säkert kunna ersättas med ”ringar på vattnet”, ”följd”, ”konsekvens” eller liknande uttryck.

Samtidigt: Hur häftigt är det egentligen att säga: ”Turismens oväntade konsekvenser blev ett ökat uteliv” när man kan smälla till med ”Turismens spin-off-effekt …” Men vid nästa tillfälle som uttrycket vill hoppa ut ur munnen, tänk dig för en extra gång: jag hoppas på en gynnsam sidoeffekt av dessa rader.

Publicerad: 2008-04-29

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!