Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Starta nytt är att vara stigfinnare

Sista dagen på bloggen. Efter två dagar på konferens, har omvärlden valt att inte pausa i inflödet av mail, intressanta artiklar att läsa och ansökningar om konton för att få donerad programvara.

Publicerad: 2010-11-19

Idag ska jag också göra annat än att hinna ikapp administrationen, Kris från mitt europeiska kontor är här för att hjälpa till att slipa på nästa års arbetsplan. Tur då att jag ska ställa upp en monter på Sveriges ungdomsorganisationers konferens i helgen. Jag räknar kallt med att hinna med det mesta av sådant arbete då.

Andreas Ericsson, Forum för Frivilligt Socialt Arbete

Min plan för nästa år är att fler organisationer skall få modern programvara genom TechSoup. Redan idag donerar vi värden för ungefär fem miljoner kronor varje månad, men det är bara början. Med tanke på att det finns ungefär 200 000 ideella organisationer i det här landet finns det ett enormt behov.

Men, en bra regel är att för varje krona man investerar i nya datorprogram behöver man 4 kronor i utbildning, därför är TechSoup Sverige idag bara en del för ideella organisationer att bli bättre på att uppfylla sitt uppdrag. Jag håller därför på att titta på olika lösningar för att bygga upp ett kompetensutvecklingscenter. Det kostar pengar, som jag är övertygad om finns, det gäller bara att hitta rätt ställe.

Kris ska hjälpa mig med att fundera igenom dessa planer, och på hur vi kan bli bättre på det vi redan gör. Det är skönt att ha en person som har erfarenhet från fler länder, även om att starta en ny verksamhet som inte har någon motsvarighet alls i Sverige till stor del består i att vara stigfinnare.

Publicerad: 2010-11-19

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!