Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Åsikt

Starten på en spännande vecka

Hejsan kära bloggläsare! Det ska bli riktigt spännande för mig att blogga här på Du & Jobbet denna vecka! Jag hoppas att ni efter denna vecka ska få ett nytt perspektiv på jobb, skolan, entreprenörskap och kanske till och med livet.

Publicerad: 2011-02-14

Men för att få det ska ni först få lära känna mig lite. Jag heter Samuel Salzer, är nyss fyllda 19 år och går min sista termin på John Bauergymnasiet entreprenörslinje. När man är fullutbildad eller har ett heltidsjobb är det lätt att ge sig själv en titel, man är till exempel Jakob, lärare eller Anna, arkitekt. För mig är det inte så lätt, jag har visserligen ett jobb på Helly Hansen Concept Store som butikspersonal/säljare men om man kollar igenom en del annat från mitt CV så har jag även gjort allt ifrån att göra hemsidor och loggor till företag till att arrangera ett event i Italien med över 1000 deltagare och har föreläst för allt ifrån 25 till 500 personer. Jag ser mig själv som en person som helt enkelt gillar att göra saker, få saker att hända och utmana sig själv.

Något som jag brinner för lite speciellt är entreprenörskap. Det började med att jag drev ett så kallat UF-företag , A Piece of Love UF under årskurs två i gymnasiet (För att läsa om företaget finns vår gamla hemsida kvar på www.apieceoflove.se. Förutom att det var otroligt spännande och lärorikt så gick det rätt bra för oss och vi vann fyra priser regionalt och tävlade även på SM. Direkt efter det så började jag i somras tillsammans med ett antal unga drivna människor och Ung Företagsamhet att starta upp ett alumni-nätverk för alla som tidigare drivit ett UF-företag (ca 220 000 personer). Jag sitter även med i styrelsen för Ung Företagsamhet Västmanland och har föreläst en hel del i höstas om just entreprenörskap.

Jag hoppas att ni nu har kunnat skapa er en hyfsad bild av vem jag är och att ni hänger med mig denna vecka på bloggen där jag kommer att ta upp ämnen så som skolan, entreprenörskap och skaffa jobb och ge mina åsikter om dem och försöka förmedla ett nytt perspektiv att se på dem. Att kommentera och diskutera det jag skriver om är något som uppmanas starkt!

Ha nu en bra start på veckan så ses vi imorgon!

Publicerad: 2011-02-14

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!